top of page

MEDIATION

IMG_3283.jpg

Wanneer je een conflict hebt met een collega, vriend/vriendin, familielid, partner etc. en jullie er samen niet meer uitkomen zijn er meerdere mogelijkheden: jullie ontwijken elkaar, wanneer jullie elkaar toch zien negeren jullie elkaar of maken jullie ruzie, het kan zelfs zo ver komen dat jullie besluiten de relatie te verbreken. Kortom....het voelt naar en vervelend! Als neutrale, onpartijdige derde help ik de communicatie weer op gang te brengen zodat er een goed gesprek plaatsvindt waarin goed naar elkaar geluisterd wordt, verwachtingen worden uitgesproken en eventuele afspraken gemaakt kunnen worden.

FAMILIEMEDIATION

Het-recht-van-elk-kind-bij-een-scheiding-1-640x336.jpg

Een (echt)scheiding is een ingrijpende gebeurtenis en heeft veel impact op het dagelijks leven van alle gezinsleden. Een mediator helpt en begeleidt jullie tijdens dit proces. Het is per gezin verschillend waar je het meeste baat bij hebt: zoek je de juiste woorden om het de kinderen/vrienden en familie te vertellen, overzie je niet meer wat er allemaal geregeld moet worden, kunnen jij en je partner geen 'normaal' gesprek meer voeren, komen jullie er niet uit met het maken van de afspraken...Ik kan helpen jullie nieuwe inzichten te geven zodat jullie met een positief gevoel verder kunnen. Het belangrijkste is dat het ouderschapsplan en een eventueel echtscheidingsconvenant in goed overleg worden gemaakt en dat aan het einde van het traject iedereen vrede heeft met de gemaakte afspraken.

OUDER & KIND MEDIATION

Loesje puberteit.jpg

In ieder huis botst het wel eens tussen ouders en kinderen: een ruzie, een meningsverschil, een 'Pff, ja dag, doe het lekker zelf!'. Dit hoort er nu eenmaal bij.
Wat als deze conflicten de sfeer in huis bepalen, het 'wel eens' een 'heel vaak' wordt en jullie niet meer weten hoe jullie nog op een normale manier met elkaar om moeten gaan. 
Door middel van mediationgesprekken met ouder en kind (12 t/m 21 jaar) breng ik de communicatie tussen jullie weer op gang. Het is van belang tijdens deze gesprekken dat er goed naar elkaar geluisterd wordt, verwachtingen worden uitgesproken en dat het duidelijk wordt hoe jullie de sfeer in huis weer beter kunnen maken.

Wat is mediation: Services
bottom of page